2024. április 27. (szombat) Zita

U-11

2013. 01. 30. 8:06:19

Szakmai értékelés

Kővári Péter edző beszámolója

Az évet Orbán Tamás kezdte augusztusban 10 játékossal. Én szeptemberben vettem át a csapatot, - mivel Tamás az U17-es korosztályt kapta – segítőm Koch Tamás, az U10 edzője.

Edzéshelyszínek: - Petőfi- sziget, műfüves pálya

- Bereczki Máté SZKI, füves pálya

- Bencze István műfüves csarnok

Jelenleg a létszám 16 fő, ami egyrészt örvendetes, másrészt viszont jelentős plusz feladatot ró az edzőpárosra. A nagy tudáskülönbség miatt gyakorlatilag 2 teljesen különböző edzést tartunk, ahol az edzés felépítése hasonló, de más feladatot kapnak a más- más előképzettségű gyerekek. A gyerekek hozzáállása kiváló, szorgalmuk és fegyelmezett munkájuk példás.

A 60 perces edzések heti felépítése a következőképpen néz ki:

Hétfő:

25% - labdás technikai elemek (labdaérzékelés, labdavezetés, átadás- átvétel, csel)

35% - kisjátékok

40% - 1:1 ; 2:2; 3:3 kiskapukra

Szerda: (koordinációs edzés)

15% - labda nélküli koordináció

15% - gyorsaságfejlesztés

15% - labdás koordináció

30% - 1:1

25% - 2:2; 3:3 kiskapura

Csütörtök:

25% - labdás technikai elemek (labdaérzékelés, labdavezetés, átadás- átvétel, csel)

25% - kisjátékok

50% - játék 5+1 : 5+1 vagy 6+1 : 6+1 (helyszíntől függően)

Amint az edzések felépítéséből látszik, a fő hangsúlyt a játékosok egyéni képzése kapja. Nem a csapatépítést részesítjük előnyben, hanem hogy olyan játékosok kerüljenek a nyagypályára, akik bármilyen játékhelyzetet meg tudnak oldani. Egyrészt magabiztosan bánnak a labdával, széles technikai repertoárral rendelkeznek, másrészt a különböző szituációkban jó döntéseket tudnak hozni, amit az előbb leírtaknak köszönhetően pontosan vége is tudnak hajtani.

A heti edzésmunka mellett természetesen részt veszünk a Bozsik- tornákon, a regionális bajnokságban valamint meghívásos tornákon. Ez összesen az elmúlt szezonban 11 alkalmat jelentett, ami elegendő ahhoz, hogy az edzéseken tanultakat más körülmények között is gyakorolni tudják a gyerekek. Örömmel látom mérkőzéseinken, hogy a csapatból nagyon sokan képesek egyéni akciókra, de a sok kisjátéknak köszönhetően a pozíciós játékból is eredményesek tudunk lenni. Játékunk ötletessége, pontossága, sebessége legtöbbször ellenfeleink előtt jár. Kimagasló képességű játékosok: Sztruhák Kristóf (kapus), Ikladi Gábor, Lestyán Lionel, Gyurkits Gergő, Száhl Péter, Jánosi Péter, Bálity Martin, Almási Ádám.

A következő félév versenyeztetése komoly szervezőmunkát igényel. A csapatot két részre osztva február, március hónapokban 4 vidéki tornán szeretnénk részt venni, valamint 2 hazai tornát rendezni. Ez játékosonként 3 torna. Ezenkívül a Bozsik- tornákon, bajnoki mérkőzéseken igyekszünk mindenkit elegendő játéklehetőséghez juttatni, biztosítva a töretlen fejlődésüket.

Baja, 2013. január 29.

Kővári Péter

edző